Het verpakken van onze producten

  • Geplaatst op
  • Door Dennis van de Snepscheut
  • 0
Het verpakken van onze producten

Iets waar je voordat je een webshop start niet heel erg lang over nadenkt, het verpakken van je producten. Nu is dat bij ons helemaal apart, daar we grote muurdecoraties verkopen en hier zijn geen standaard dozen voor te krijgen. Hoe kunnen we dit nu het beste aanpakken?

Er vliegt bij ons gedurende de week heel wat karton doorheen. Met meters tegelijk verpakken we onze decoraties. Het lijkt simpel, maar dat is het (voor ons) zeker niet. Iets waar we al langer mee bezig zijn. Wat is nu de beste optie voor ons?

Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid om dozen op maat te laten maken. Maar omdat wij geen standaard afmetingen hanteren en onze decoraties vaak aan de grote kant zijn, wordt dit al snel erg kostbaar. Als net gestarte onderneming, hebben we hier ook simpelweg het budget niet voor. Je moet namelijk al minimaal 200 dozen afnemen. Voor bedrijven als IKEA, die enorme budgetten hebben is dit natuurlijk heel anders. helaas hebben wij niet de budgetten van IKEA of andere woonwinkels en hebben we dus voor een andere oplossing gekozen. 

We moeten onze producten goed beschermd verzenden. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor rollen karton (gerecycled). Als aanvulling hierop gebruiken we extra stevige hoekjes die de decoraties extra beschermen. Helaas is het namelijk zo dat onze postbezorgers niet altijd even zuinig met de pakketten omgaan. Daarom zijn wij genoodzaakt om bepaalde delen van onze decoraties extra te beschermen. 

Nu is een verpakking van kaal karton ook maar saai. Dus hoe kunnen we deze nu een iets leukere uitstraling geven? Dit kan bijvoorbeeld door een sticker te laten maken en deze op alle verpakkingen te plakken. Helaas werd dit al snel te kostbaar. Dus hebben we voor een andere optie gekozen. We hebben de contouren van ons logo laten frezen door een gespecialiseerd bedrijf. Met dit stencil kunnen we vervolgens ons logo op de verpakkingen spuiten. Het geeft net dat beetje meer uitstraling! 

Ooit willen we nog verder gaan kijken om onze verpakkingen verder te optimaliseren. Maar voor nu werkt dit perfect en is het voor ons makkelijk te doen. Mochten we ooit heel erg veel bestellingen per week binnen krijgen, dan moeten we op zoek naar een efficientere oplossing. We hopen dat die dag snel komt natuurlijk. Maar tot dan, is dit onze oplossing!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »